kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9720
EURO
55,9456
ALTIN
6.277,99
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Kemer Belediyesi’nde

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Kemer Belediyesi’nde
29.07.2022 15:40
196
A+
A-
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.
 
Ziyareti sırasında Çerkezoğlu’na, DİSK Akdeniz Bölge Başkanı ve Genel – İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, Dev Sağlık Antalya Şube Başkanı Erol Şahin, Genel – İş Şube Saymanı Veli Yaman eşlik ederken, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ile DİSK belediye temsilcileri Ayhan Süel, Coşkun Akbıyık ve Ahmet Yıldız da hazır bulundu.
 
– Kemer Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 9 bin liraya yükseldi
Kemer Belediyesi ile DİSK arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonrası belediye işçilerinin yüzü güldü. Sözleşmeye göre Kemer Belediyesinde en düşük işçi maaşı yüzde 27 ile yüzde 45 oranında artışla brüt 9 bin 95 lira 16 kuruş, en yüksek maaş ise brüt olarak 13 bin 195 lira 16 kuruş oldu.
 
Ziyarette konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, Antalya ve Isparta’da yapacağı bazı ziyaretler öncesinde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya geldiklerini söyledi.
 
Kemer Belediyesi ile DİSK arasında yapılan toplu sözleşme dolayısıyla Başkan Topaloğlu ve DİSK çalışanlarını tebrik ettiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Bütün çabamız ülkemizde emeği ile geçinen herkesin insanca yaşayabileceği, üretilen değerin hakça paylaşıldığı, demokrasinin bütün kurallarının hakça işlediği bir Türkiye’yi inşa etmek. Dünya ve Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Pandemi ve ekonomik kriz bazı zorlukları getirdi. DİSK olarak bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Omuz omuza hep beraber memleketimize sahip çıkacağız.” dedi.
 
Çerkezoğlu, DİSK’in bir temel ilkesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Ülkenin koşullarını değerlendirerek üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak ve savunmak. Emeğin ve hakkın demokrasi ortamında korunması için mücadele veriyoruz. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz. Demokrasi her seçimde gidip oy vermek değildir. Demokrasi, bugün Kemer Belediyesi’nde olandır. Kemer Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesi sadece çalışanların ücretini belirlemiyor. Aynı zamanda demokratik işleyişin de nüvesidir. Toplu sözleşmeler, işçilerin kendi hayatları hakkında karar sahibi olabilmelerini güvence altına alacak olmasından dolayısıyla çok önemlidir.  Bu nedenle Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye’nin böyle örneklere ihtiyacı var. Bunun çoğaltılması gerekir. Hayırlı uğurlu olsun.”
 
Başkan Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çerkezoğlu ve beraberindekilere Kemer hakkında ve belediye olarak yaptıkları hizmetler bilgiler verdi.
 
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu’nun Kemer Belediyesi’ne gelmesinin iş veren ve işçinin bir arada bulunmasının kanıtı olduğunu ifade eden Topaloğlu, “Yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde son bir madde kalmıştı. Onda da toplantıya ben de katıldım ve arkadaşlarımızın istediği şekilde anlaştık. İş veren olarak biz mutluyuz, işçiler de mutlu. Çalışanların haklarını alabilmesi lazım. Ülke koşullarında yetmeyebilir. Görüşmeler sırasında her iki tarafta elini vicdanına koyarak hareket etti. Güzel bir sözleşme oldu. Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu, DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu’na ardıç ve portakal çiçeği kolonyası hediye etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.