kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
33,9748
EURO
37,5582
ALTIN
2.735,25
BIST
10.057,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
19.06.2022 07:00 | Son Güncellenme: 18.06.2022 23:01
892
A+
A-

Herkes sağlıklı, düzgün ve güzel görünen tırnaklara ve tırnak etlerine sahip olmak ister, ancak bu zor işi düzenli olarak yapmak pek çok insan için zor gelebilir. Genellikle zaman alıcı ve zorlu kabul edilen tırnak eti bakımı, aslında birkaç basit teknik ile kolayca yapılabilir. Tırnak eti bakımı malzemeleri aldıktan sonra evde kolaylıkla yapabilir ve güzellik salonları ile kuaförlere gitmenize gerek kalmaz. Peki, evde tırnak eti bakımı nasıl yapılır? Gelin beraber inceleyelim. 

Evde Tırnak Eti Bakımı 

Tırnak bakımı için öncelikle kütikülü ve tırnakları yumuşatmanız gerekir. Bunu yapmak için limonlu ılık su kullanabilir veya çeşitli tırnak yumuşatıcıları veya nemlendiricileri deneyebilirsiniz. 

Tırnak temizliğiniz ve bakımınız sırasında ellerinize su ve tuz gibi doğal bir karışımla peeling yapabilirsiniz. Eksfoliyasyon (ölü deri) için idealdir. 

Ellerinizi yumuşatıp ölü deriyi temizledikten sonra manikür işlemine geçebilirsiniz. Bu rutinlere ek olarak rutininizde düzenli bir nemlendirici kullanmayı, cildinizi kimyasallardan korumayı ve ellerinizi sık sık yıkamayı unutmayın. 

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

El ve tırnak bakımının nemlendirme ve yumuşatma işleminden sonra tırnak etlerini temizlemeye ve tırnakları şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada kullanacağınız alet ve malzemelerin sterilize edildiğinden emin olmalısınız. Tırnaklarınızı keserek başlayabilirsiniz. Zaten kısa tırnaklarınız varsa ya da tırnaklarınızı uzun kullanmak istiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. Tırnaklarınızı istediğiniz boya getirdikten sonra törpü ile şekillendirme aşamasına geçebilirsiniz. Bir törpü ile tırnaklarınızı yuvarlak, düz veya kare yapabilir, farklı tırnak görünümleri arasından seçim yapabilirsiniz. Tırnaklarınızdaki kütikülü almak için kütikülün yumuşak olması çok önemlidir. Bu yüzden ellerinizi ılık suda bekletmeyi unutmayın. Tırnak eti pensi ile tırnak etlerinizi kesebilirsiniz. Kütikülleri hafifçe kaldırıp tırnak eti pensi ile kesen. Bu aşamada aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Çünkü kütikülü alttan kesmek bazı olumsuz etkileri olabilir. Tırnak etlerinizi kesmek istemiyorsanız, olduğu gibi bırakabilirsiniz veya biraz yumuşattıktan sonra tırnak etlerinizi bir tırnak eti itici ile nazikçe geriye itebilirsiniz. Bu sayede tırnaklarınız temiz ve sağlıklı görünecektir. 

Kütikülsüz pürüzsüz tırnaklara şekil verdikten sonra ellerinizi uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Nemlendirdikten 10-15 dakika sonra istediğiniz renk ojeyi uygulayabilirsiniz. Daha yoğun bir renk için iki kat oje sürün; koruyucu bir cila ile ojenize parlaklık ve dayanıklılık katabilirsiniz. 

Tırnaklarınıza tırnak güçlendiren cilalar ya da bakım yağları uygulayabilirsiniz. Bu yağlar ayrıca tırnaklarınızın ve kütiküllerinizin daha sağlıklı ve güzel görünmesine yardımcı olur. Bu tür ürünleri kullanmadan önce içeriğini kontrol etmeli ve alerjilere karşı dikkatli olmalısınız. Gerekirse dermatoloğunuza danışabilirsiniz. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.