kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,0103
EURO
37,7104
ALTIN
2.732,09
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Yağmurlu
29°C
Perşembe Çok Bulutlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?
14.07.2021 12:00 | Son Güncellenme: 14.07.2021 23:23
929
A+
A-

Hatmi çiçeği faydaları ile tanınan şifalı bitkiler arasındadır. Bilimsel adı ile Althaea officinalis bitkisi, enfeksiyonları engellemek ve vücut direncini artırmak konusunda önemli yararlılıklar gösterir. Bilimsel sınıflandırmada sahip olduğu “Althaea” cins adının Yunanca kökenli bir kelime olmasıyla beraber “tedavi edici” anlamına gelmesi dikkat çeker. Hatmi çiçeğinin faydaları, bitkinin kış ve sonbahar döneminde kullanılması halinde daha iyi görülür. Çünkü hatmi esasen kış hastalıklarının tedavisinde kullanılır.  Ön plana çıkan bazı faydaları ise şöyledir:

  • Vücutta bulunan toksin maddeleri etkisiz hale getirir.
  • Kısa sürede bağışıklık sistemini güçlendirerek gribal enfeksiyonların iyileşmesine katkıda bulunur.
  • Düzenli olarak tüketilmesi halinde tüm kış döneminin hastalıksız geçirilmesine imkan sağlar.
  • Özellikle balgamlı öksürük ve baş ağrısını tedavi etme konusunda hatmi çiçeği çok faydalıdır.
  • Yapısında bulunan doğal yağ asitleri, çeşitli mide rahatsızlıklarının tedavisi için önemli etkiler gösterir. Özellikle reflü ve peptik ülser sorunu yaşayanlar düzenli olarak hatmi tüketimi gerçekleştirmelidir.

Birbirinden farklı yararlara sahip olan hatmi çiçeğinin tüm bu yararları, ancak düzenli kullanım yapılması halinde görülebilir.

Hatmi Çiçeği Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Hatmi çiçeğinin cilde faydaları da mevcuttur. Fakat bu faydaların sağlanabilmesi, bitkinin çiçek kısmıyla değil yaprak kısmıyla mümkün olur. Hatmi yapraklarını kaynar suda bir süre demleyip bu suyu bakım gerektiren bölgelere uygulamak, cilt gözeneklerinin temizlenmesine yardımcı olur. Hatmi çiçeğinin faydaları, cilt konusunda en çok sivilce ve akneler üzerinde etki gösterir. İnatçı cilt lekeleri, deri kızarıklıkları ve yara izleri de hatmi yaprakları kullanılarak giderilebilir.

Hatmi Çayı Nasıl Yapılır? Hatmi Çayı Günde Kaç Kez İçilir?

Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Hatmi çayı yapabilmek için bitkinin çiçek kısımları kullanılır. Kurutulmuş hatmi çiçeklerini yaklaşık 10 dakika demledikten sonra şekersiz olarak tüketmeniz mümkündür. Hatmi çayını günde 1 ya da 2 fincan içmeniz yeterli olacaktır.

Hatmi Nerede Yetişir? Hatmi Nerede Satılır?

Hatminin en çok yetiştirildiği bölge Batı Asya’dır. Bununla birlikte Kuzey Afrika’da da hatmi yetiştiriciliği yaygın bir tarımsal faaliyettir. Günümüz teknolojisi sayesinde dünyanın pek çok yerinde yetiştirilebilen hatmi, aktar dükkanlarında ve paketli olarak marketlerin baharat reyonlarında satılır. Hatmi çiçeğinin faydaları olarak bilinen etkiler, bitkinin kurutulmuş haldeki çiçek kısmını oluşturan bu bölge tarafından sağlanabilen etkilerdir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.