kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9720
EURO
55,9456
ALTIN
6.277,99
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

Renk, Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konu

Kastamonu Entegre’nin “Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları” başladı   Kastamonu Entegre’nin sektör profesyonelleri için bir ilham merkezi olarak hayata geçirdiği KEAS Konsept Stüdyo, yeni bir buluşma dizisine ev sahipliği yapmaya başladı.

Renk, Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konu
10.10.2022 14:20
162
A+
A-

Kastamonu Entegre’nin “Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları” başladı

 

Kastamonu Entegre’nin sektör profesyonelleri için bir ilham merkezi olarak hayata geçirdiği KEAS Konsept Stüdyo, yeni bir buluşma dizisine ev sahipliği yapmaya başladı. “Doğadan Hayata Köprü” başlıklı buluşmaların ilkinde, içmimar Jale Kulin ve Doç. Dr. Ayşegül, “Renk” teması üzerine ilham verici bir sohbet gerçekleştirdi. Dünya Mimarlık Haftası’nda düzenlenen etkinliğin katılımcıları arasında farklı kuşaklardan mimar ve içmimarlar yer aldı.

 

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, faaliyetlerinin odağında yer alan “Doğadan Hayata Köprü” felsefesi çerçevesinde, farklı temalarda buluşmalar düzenliyor. Yapı Kataloğu moderatörlüğünde gerçekleşen Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın “Renk” temalı ilk oturumunda, içmimar Jale Kulin ve MSGSÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Kuruç konuşmacı olarak yer aldı. Makro ve mikro ölçeklerde renk kullanımının tasarım dünyasındaki yeri ve önemi üzerine bilgilerin paylaşıldığı oturumda, renk ve bellek arasındaki ilişkinin önemi vurgulandı.

 

“Renk bir kent politikası aslında”

Rengin bir bellek olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ayşegül Kuruç, belli bir şehrin bizde uyandırdığı hisse ve ‘imge renk’e dair şunları aktardı: “Bulunduğumuz coğrafyadaki renkler üzerine şehirlerimizi kuruyoruz. Bu renkler belleğimizde yer ediyor. Yabancı bir şehre gitmeden onu düşündüğümüzde bile, o coğrafyayla özdeşleşmiş renkler zihnimizde beliriyor. Kahire’yi düşündüğümüzde zihinde beliren piramit imgesi ve sarı çöl rengi gibi… Renk bir kent politikası aslında. Farklı dönem yapılarına bakıp her on yılın renk kartelaları kolaylıkla çıkarılabilir. Önemli olan o şehrin ruhuna ve dokusuna uyan renklerin kullanılması. Doğru kullanıldığında gri çok iyi bir arka plan rengi olabilir.” dedi. 

 

“Renkten ne kadar etkilendiğimizi unutuyoruz”

Mikro ve makro ölçeklerde renk kullanımı hakkında bilgiler paylaşan içmimar Jale Kulin, mimaride hacim değiştikçe rengin de değiştiğine dikkat çekti. Rengin yaşadığımız her alan üzerinde psikolojik bir etkisi olduğunu, bu nedenle renk ve duygunun birbirine çok bağlı olduğunu hatırlatan Kulin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Renkten ne kadar etkilendiğimizi unutuyoruz, oysaki doğadaki her canlı kendi içinde bir renk barındırıyor ve biz bunu her gün bir çiçekte, bir böceğin ya da kelebeğin kanadında görebiliyoruz. Renk, ne kadar minimal olsa da aslında bir ifadedir ve Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konudur.” dedi.

 

“Doğadan Hayata Köprü” buluşma serisi, mimarları, içmimarları ve sektör profesyonellerini yıl sonuna kadar farklı temalarda bir araya getirecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.