kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,7713
EURO
36,8240
ALTIN
2.944,13
BIST
9.935,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri 

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri 
20.09.2021 07:00 | Son Güncellenme: 19.09.2021 19:00
1.227
A+
A-

Saçlarını evde boyayan kadınların merak ettiği konulardan bir tanesi de saç boyası alerjisi neden olur sorusudur. Saç boyası alerjisi yaşayanlar bu durumun nedenini ve nasıl geçeceğini araştırıyorlar. Saç boyası alerjisi nedir? Saç boyası alerjisi nedenleri ve nasıl geçer? Yazımızın devamını okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kendinizi daha mutlu ve daha güzel hissetmek adına yaptığınız saç boyama işlemleri bazı zamanlarda hüsran ile sonuçlanabilir. Özellikle erken yaşlarda başladığınız saç boyama işlemleri, ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Saç boyasından dolayı yaşadığınız alerjiler, göz, yüz ve kulak arkasında kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı ve bütün vücutta ödeme sebep olabiliyor.

Ciddi sağlık sorunları yaşamanıza sebebiyet veren saç boyalarının üzerinizde oluşturacak alerjik etkisini öğrenmek adına öncelikle yama testi yaptırmalısınız. Testin neticesinde, tespit edilen alerjik madde var ise bu maddeyi içermeyen saç boyalarını tercih etmelisiniz. Buna ek olarak uzun aralıklar ile saçınızı boyatın ve boyanın saçınızda bekleme süresinin çok uzun olmamasına dikkat edin. İçeriğinde PPD maddesi bulunan boyalara karşı temkinli davranın.

Saç Boyası Alerjisi Nedir?

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri 

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri

Saç boyası alerjisi, kullandığınız boyanın içeriğindekilere karşı vücudunuzun geliştirdiği bir reaksiyondur. Saç boyalarının içinde bulunan, saça istenen rengi sağlayan parafenilendiamin maddesi bazı kişilerde alerjiye neden olabiliyor.

Saç Boyası Alerjisinin Nedenleri Nedir?

Say boyası, dönemin modasına uygun olmak ve saç renginden memnun olmama gibi durumlarda kullanılıyor. Buna ek olarak saçta oluşan beyazlardan kurtulmak içinde saç boyası kullanılıyor. Ayrıca dış görünüşünde değişiklik yapmak isteyen kişilerde ilk olarak ya saçlarını boyuyor ya da saçlarını kestiriyor. Saç boyası kullanan kişilerin nedenleri farklı olsa da günümüzde pek çok insan saç boyası kullanıyor. Güzelleşmek adına kullanılan saç boyaları bazı kişilerde ise alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Saç boyası alerjisi nadir olarak görülse de ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor.

Saç boyalarının içinde genellikle alerjiye sebebiyet veren etken madde parafenilendiaminin deride oksitlenmesi neticesinde alerjik reaksiyonlara neden oluyor. Alerjik reaksiyonlar boyama işleminden hemen sonra görülebildiği gibi günler sonrasında da görülebiliyor. Özellikle saç derisinde oluşan kaşıntı ve kızarma, iltihaplanmaya yol açabilir.

Saç Boyası Alerjisi Belirtileri

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri 

Saç Boyası Alerjisi Nedenleri

Saçınız boyarken alerjik reaksiyonların başlamasıyla birlikte yapacağınız ilk şey saçlarınızı hemen yıkamak olmalıdır. Eğer boyama işlemine devam ederseniz görülen belirtiler artacak ve alerjik reaksiyonunuz daha kötüye gidecektir. Saç boyası alerjisi olan kişilerde görülen belirtiler şunlardır;

  • Yüz bölgesinde lekelenmeler
  • Kaşıntı
  • Sulanma
  • Döküntü
  • Kabuklanma
  • Kızarıklık
  • Bütün vücuda yayılan kızarıklık ve kaşıntı
  • Lenf bezlerinde şişlik
  • Hassas kişilerde ise düşük tansiyon ve nefes darlığı görülebilir

Eğer belirtileriniz ağır seyrediyorsa muhakkak bir sağlık kurumuna başvurmalısınız.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.