kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C

Ulusal Açık Bilim Konferansı 20 Ekim’de İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek

 Bu yıl Ulusal Açık Bilim Konferansı, İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle 20 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Ulusal Açık Bilim Konferansı 20 Ekim’de İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek
04.10.2022 17:50
113
A+
A-

 Bu yıl Ulusal Açık Bilim Konferansı, İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle 20 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. “İklim Adaleti için Açıklık” teması ile düzenlenecek olan konferansta alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak.

 

 

2011 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Açık Erişim ve Açık Bilim Konferansı bu yıl Ulusal Açık Bilim Konferansı adı altında, İstinye Üniversitesi (İSÜ) ev sahipliğinde 20 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek olan konferansta alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak. Uluslararası Açık Erişim Haftası’nın da ana teması olan “İklim Adaleti için Açıklık” teması ile gerçekleştirilecek konferansın amacı, Türkiye’de açık bilim politika, strateji, mevzuat, altyapı ve hizmetlerin Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu olmasına destek vermek, ülkemizde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulunmak ve gelinen noktaları tüm paydaşlarla değerlendirmek.

 

İklim ekseninde açık erişim, bilim, veri gibi güncel konular tartışılacak

 

20 Ekim’de düzenlenecek olan konferansa üniversite rektörleri, akademisyenler, araştırmacılar, yayıncılar, kütüphaneciler, dergi editörleri, araştırma ofisi çalışanları ve fon sağlayıcı kurumların temsilcileri katılacak. İklim ekseninde açık erişim, açık bilim, açık veri ve araştırma verisi, sürdürülebilir açık bilim için çözüm olarak görülen Elmas Açık Erişim (Diamond Open Access), yayıncılıkta dönüşüm ve araştırma değerlendirmesinde kullanılan yeni metrikler gibi güncel konulara vurgu yapılması hedeflenen konferansta detaylı bilgi ve gelişmeler de paylaşılacak. Açık bilim, açık erişim ve açık veri konularının farklı yönlerden, farklı bakış açıları ile tartışılacağı etkinlikte “İklim Değişikliği ve Sağlık Çalışmaları”, “Sürdürülebilir Bilim İçin Açık Eğitim Kaynakları”, “İklim Verisi Uçurumu”, “Yayıncılıkta Dönüşüm ve Araştırma Değerlendirmesi” ve “Açık Veri, Araştırma Verisi ve Veri Yönetimi” konularında bilgi paylaşımları yapılacak. 

 

“Bilgi paylaşımı bir insan hakkıdır”

 

Ulusal Açık Bilim Konferansı Düzenleme Komitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilimsel yayınlara ve bu yayınların dayandığı araştırma verilerine açık erişim anlamına gelen Açık Bilim; bilimsel iletişimin, açık devletin, saydamlığın ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez bileşenlerinden biridir. Bilgiyi erişime ve kullanmaya özgürce açmak, yeniden kullanmak ve yenilikler katmak uluslararası gelişim, inovasyon ve ilerleme için çok önemlidir. Yirmi yılı aşkın süredir küresel bilim camiasının kabullendiği Açık Bilim konusunda Türkiye’deki çalışmalar 2005 yılında başlamıştır. Bilgi paylaşımı bir insan hakkıdır. İklim kriziyle mücadele, coğrafi, ekonomik ve disiplinler arası sınırları aşan hızlı bilgi alışverişini gerektirmektedir. Bu yılın teması olan ‘İklim Adaleti için Açıklık’, uluslararası açık erişim/bilim topluluğu arasında bağlantıyı ve iş birliğini teşvik etmek, harekete geçmek ve açıklığın iklim adaletini nasıl sağladığı konusunda farkındalık yaratmak için bir fırsat sunmaktadır.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.