kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4882
EURO
36,4717
ALTIN
2.944,15
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Sahurda Az Yiyerek Tok Kalmanın Yolları 

Sahurda Az Yiyerek Tok Kalmanın Yolları 
09.03.2022 07:00 | Son Güncellenme: 31.03.2022 20:59
788
A+
A-

Ramazan ayında yenen besinlere dikkat etmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Oruç tutan bireyler iftarda ağır yemek yemeyi tercih ederken, sahurda hafif yiyecekler yerler. Sahur, Ramazan ayının en önemli öğünüdür ve yenen yiyecekler gün içinde iştah kontrolünü olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Bazı besinler tokluk sağlarken bazıları açlığa neden olur. Peki, sahurda az yiyerek tok kalmanın yolları nelerdir? Hangi besinler daha çok tok tutar? 

Ramazan ayının bu yıllarda uzun günlere denk gelmesi nedeniyle doğru beslenmek oldukça önemlidir. Oruç tutanların dikkate alması gereken bazı noktalar şunlardır: Açlığı uzun süre azaltmak için yapılan en yaygın hatalardan biri aşırı yemek yemektir. Daha fazla yemek, daha az aç hissedeceğinizi garanti etmez. Yani kişi daha fazla yiyerek daha az açlık çekmez. Yani az yemek yiyerek de uzun süre tok kalınabilir. Burada önemli olan miktar değil, ne yediğinizdir. Sahur, çeşitli meyveleri yemeye uygundur. Her türlü sebze yenebilir.  

Ramazan Ayında Daha Çok Tok Hissetmenizi Sağlayacak Besinler 

Sahurda Az Yiyerek Tok Kalmanın Yolları 

Sahurda Az Yiyerek Tok Kalmanın Yolları

Tahıllar 

Sahurda tam buğday ekmeği, karabuğday ve yulaf gibi lif açısından zengin kompleks karbonhidratlar tüketilmelidir. Bu tahıllar vücudumuzun birincil enerji kaynağıdır ve gün boyunca daha dengeli bir kan şekeri profili sağlayarak tokluğu artırır. 

Yumurta 

Yumurta tokluk sağlayan en önemli besindir. Yüksek kaliteli protein içeriği sayesinde mide boşalmasını yavaşlatarak iyi bir iştah kontrolü sağlamaya yardımcı olur. 

Kuruyemiş 

Ceviz, çiğ badem, fındık ve tuzsuz zeytin, tok kalmanıza yardımcı olacak sağlıklı yağ asitleri ve diyet lifi içerir. 

Yeşillikler 

Domates, salatalık, biber gibi çiğ sebzeler sahur sofrasında mutlaka yer almalıdır. Çiğ sebze yiyerek lif alımınızı artırmak, mide boşalmasını da yavaşlatır ve daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Çiğ sebzelerin yanı sıra sahur menüsüne taze bir meyvenin eklenmesi de bu etkiyi artırıyor. 

Süt Ürünleri 

Peynir, yoğurt, süt veya kefir gibi süt ürünlerini dahil etmek, protein alımını artırarak iştahı kontrol etmeye yardımcı olabilir. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.