Halk arasında bir hastalık olarak bilinse de nasır esasen vücudun o sırada meydana gelen tehlikelere karşı verdiği tepkidir. Oturduğu iki sert doku arasındaki deri kalınlaştıkça, deri parçalanmak yerine katmanlarını genişleterek tepki verir. Sonuç olarak, cildin deforme olmasını önlemek için nasırlar oluşur. Acılı ve ağrılı olan nasırların giderilmesin de Ahmet Maranki nasır tedavisi kürleri oldukça işe yaramaktadır. Bundan dolayı yazımız da ihtiyacı olan kişiler için bu kürlere yer verdik.
Sürekli sürtünme nedeniyle deri, ayaklarımızda ve ellerimizde belirli yerlerde kalınlaşır. Bu kalınlaşma sonucunda bu bölgede ağrı gelişir, kalınlaşan ve ağrılı bölgelere nasır denir. Ayaklarımızı sıkan ayakkabılar giyersek nasır çok ağrıya neden olabilir, bu yüzden rahat ayakkabılar giymekte fayda var.
Nasırın üst tarafı daha geniş ve içe dönüktür, bu nedenle ters piramit olarak kabul edilebilir. Nasır geniş bir alanı kaplıyorsa koruyucu işlevi vardır ve ağrılı nasır küçüktür. Daha iyi sonuçlar için, özellikle ayaklardaki nasırları doktora göstermek en iyisidir. Evde bazı bitkisel yöntemlerle sonuç alınabilir. Ayak tabanında oluşan nasır, aynı bölgede gelişen bakteri ve ağrılı siğiller ile karıştırılmamalıdır. Yapılan işle ilgili ellerde de nasır görülebilir. Bunlar işçilerde, çiftçilerde ve çoğu zaman aynı işi elleriyle yapan kişilerde görülebilir. Nasır genellikle ayaklarda görülür ve ayakkabı giymek bir angarya haline gelir. Bunlara çok sıkı ayakkabılar neden olur. Bu yüzden öncelikle dar ayakkabılardan uzak durmamız gerekiyor.
Kırmızı soğanı sıkın ve suyunu günde 3-5 kez nasırlı bölgeye sürün. Bir diğer bitkisel nasır tedavisi ise şu şekildedir: Domatesleri dilimleyin ve bu dilimleri nasırların üzerine güzelce sürün. Profesör Dr. Ahmet Maranki, limonun nasırlara çok iyi gelen tıbbi bir bitki olduğunu belirtiyor. Bunu yapmak için yatmadan önce limon dilimlerini nasırlı bölgelere sarın.
Ahmet Maranki’nin bir diğer nasır kürü şu şekildedir; 1,5 litre suyu orta boy bir tencereye koyun. İçine 1 çay kaşığı potasyum kloridi ilave edin, devamlı karıştırarak suda eritin. Potasyum klorid eridikten sonra ocaktan indirin ve üzerine 115 gram doğranmış kırlangıç otunu ekleyin, Kürü yaklaşık 2 saat kadar dinlendirin. İki saatin sonunda yeniden ocağa alın ve tekrar kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık olarak 20 dakikada kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocağı kapatın, bir kâseye süzgeç yardımı ile dökün. Süzgeci temizleyin ve süzdüğünüz karışımı tekrar aynı tencereye süzerek boşaltın. Bu karışımı tekrar 1,5 su bardağı kalana dek kaynatın. 1,5 su bardağı kalan sıvıya 250 ml gliserin ekleyin ve biraz daha kaynatın. Kürü tekrar süzün ve bir şişeye koyun, buzdolabında saklayın. Günde iki defa bu kürü nasırlarınıza sürün.