kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

İki Doğum Arasındaki Süre Ne Kadar Olmalıdır?

İki Doğum Arasındaki Süre Ne Kadar Olmalıdır?
18.12.2024 14:35
9
A+
A-

Birinci bebeklerini kucaklarına aldıktan sonra çiftler aynı heyecanı ve duyguyu tekrar yaşamak ve çocuklarının bir kardeşi olmasını istemektedir. Doğum kadınlar için doğal bir süreç olsa dahi bedeni ve ruhu yoran da bir süreçtir. Bu yüzden pek çok çift iki doğum arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Sorusunun cevabını aramaktadır.

İki Doğum Arası Ne Kadar Olmalı?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan verilere göre iki doğum arasında geçen sürenin iki yıldan az olması gebelikte karşılaşılacak riskleri arttırmaktadır. Fakat bu konuda anne adayının ve gebeliğin sağlık koşulları da süre konusunda önem taşımaktadır.

Bu konuda genel kanı ise, 35 yaşında altındaki tek çocuk sahibi olan kadınların ikinci çocuk için en az iki yıl beklemesi daha sağlıklıdır. 35 yaşından büyük kadınların ise ikinci doğum için 1 yıl beklemesi yeterli olmaktadır. 35 yaşından büyük kadınlar için bekleme süresinin yarı yarıya kısalmasının sebebi ilerleyen yaşla birlikte kadının üreme yeterliliğinin zayıflamasıdır. Çünkü 40 yaşından büyük kadınların doğal yollar ile hamile kalmaları zorlaşmaktadır. Bu yüzden bu gruba dahil olmadan çocuk sahibi olmak daha faydalı olacaktır.

İlk bebekten sonra ikinci bebek için uzun süre ara verilmesinin anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz olduğu açıklanmıştır.

Kısa Süreler Arasında Gebe Kalmanın Zararları Nelerdir?

Doğumun ardından 2 yıldan az bir süre geçmesinin ardından ikinci kez hamile kalmak anne adayının vücudunun işleyişini, metabolizmasını ve hormonlarının düzenini bozmaktadır. Vücut doğumdan sonra tam olarak normale dönmeden hamile kalınması kadında anemi (kansızlık) gibi sorunlara sebebiyet vermektedir.

Bunun dışında yeterince beklemeden hamile kalmak, düşük riskini ve bebeğin yetersiz gelişmesini arttırmaktadır. Hatta daha da kötüsü bebeğin otizmli ya da ölü olarak doğmasına sebebiyet vermektedir.

Düşük Yaptıktan Ne Kadar Süre Sonra Yeniden Hamile Kalınmalıdır

Herhangi bir sebepten dolayı düşük yapan kadının vücudunun bu durumu anlayıp adapte olması için belirli bir süre geçirmesi gerekmektedir. Anne adayının vücudu düşük gibi durumlarda durumu kabullenmek için farklı ve zorlu bir sürecin içine girer. Bu yüzden düşüğün ardından en az 6 ay süre ile korunmasız cinsel ilişkiye girilmesi uzmanlar tarafından sağlıklı bulunmamaktadır. Kadın vücudunun dinlenip normale dönmesi için en az 6 aylık bir zamana ihtiyaç duyduğu bilinmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.