kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,2604
EURO
37,6901
ALTIN
2.909,84
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İkiz Gebeliğin İşaretleri 

İkiz Gebeliğin İşaretleri 
30.03.2022 07:00 | Son Güncellenme: 30.03.2022 01:31
2.801
A+
A-

İkiz bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarının, gebelik dönemleri boyunca yaşayacağı bazı belirtiler vardır. Bu yazımızda ikiz gebeliğin işaretleri nelerdir? Sorusuna yanıt vereceğiz. 

İkiz Gebeliğin Belirtileri 

İkiz Gebeliğin İşaretleri 

İkiz Gebeliğin İşaretleri

Erken belirtilere dayanarak ikiz gebelik yaşayıp yaşamadığınızı anlayabilirsiniz. Bu belirtiler şu şekildedir; 

  • İkiz gebeliğin dördüncü ve beşinci haftalarında göğüslerde fazla ağrı ve hassasiyet olabilir. Bunun nedeni hormonal değişikliklerdir ve altıncı haftada hale ve meme uçları koyulaşır ve çok hassas hale gelir. 
  • Şişkinlik, kabızlık ve mide ekşimesi gibi sindirim sorunları ikiz gebeliğin erken belirtilerdir. 
  • İkiz hamilelik, bebeklerin sağlıklı gelişimi için daha fazla kan akışına ihtiyaç duyar. Artan kan akışından dolayı genellikle bacaklarda varis oluşur. Ayrıca bebeğin rahmi güçlü bir şekilde itmesi pelvik bölgede sıkışmaya neden olarak vajinaya yakın damarların genişlemesine neden olabilir. 
  • Gebelik sırasında sık idrara çıkma yaygındır. Ancak ikiz gebelik durumunda, büyüyen rahim mesane üzerindeki baskıyı arttırır. 
  • Rahim normalden daha büyük olduğu için kramplar ikiz gebeliğin erken bir belirtisidir. 
  • İkiz gebelikte, bebeklerin diyaframa karşı itmesi sonucunda nefes darlığı yaşanır. Bu durumda ikiz gebeliğin erken belirtilerinden bir tanesidir. 
  • İlk üç aylık dönemin sonuna doğru doktorlar, fetal kalp atışını tespit etmek için Doppler kalp atışı sayımı adı verilen bir test yapabilirler. İkizlere gebeyseniz, iki kalp atışlarını da duyabilirsiniz. 
  • Doktorunuz kasık kemiğinin tepesinden rahmin tepesine kadar fundusun yüksekliğini düzenli olarak kontrol edecektir. Bu, fetüsün gelişim yaşını gösterir. Fundus yüksekliği, gebelikte ilerlenen haftaların ölçüsüdür. Haftada bir santimetreyi geçerse ikiz gebelik belirtisi olabilir. 
  • Eğer ikiz gebelik yaşıyorsanız, gebeliğin ilk 3 ayında daha hızlı kilo alırsınız. Bunun, bir anne adayının birden fazla bebek taşıdığının ilk ipucu olduğu düşünülmektedir, bu da gebeliğin ilk aylarında hızlı kilo alımının nedenidir. Uzmanlar, anne adaylarının iştah nedeniyle kilo almasını memnuniyetle karşılarken, konuyla ilgili araştırmalar erken ikiz gebelikte kilo alımının önemini vurgulamaktadır. 
  • Bebek büyüdükçe, bebeğin daha yüksek seviyelerde alfa-fetoprotein (AFP) salgıladığı söylenebilir. Bunun genellikle birden fazla bebeğin olabileceği çoğul gebeliklerde ortaya çıktığı söylenir. 

İkiz Gebelik Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Belli Olur? 

İkiz Gebeliğin İşaretleri 

İkiz Gebeliğin İşaretleri

Adet gecikmesinden sonra gebelik kesesi gözlenebildiği sürece ikiz gebelik tespit edilebilir. Günümüzde gebeliğin ilk 14 haftasında yapılan ultrasonografinin en önemli amaçlarından biri gebelik kesesi sayısını belirlemektir. Çoğul gebelik tanısı, son adet döneminin ortalama 7. haftasından sonra ve adet gecikmesinin 3. haftasından sonra ultrasonografide gebelik keselerinin veya çoğul gebelik keselerinin varlığına dayandırılabilir. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.