kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
33,9767
EURO
38,0263
ALTIN
2.739,33
BIST
9.668,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Yağmurlu
27°C

Gebelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? 

Gebelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? 
12.04.2022 07:00 | Son Güncellenme: 12.04.2022 03:27
2.691
A+
A-

Gebelik süreci hem mutluluk veren hem de merak dolu olan bir serüvendir. Bu 40 haftalık macera sırasında, bebeğinizin gelişimini izlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair birçok sorunuz olabilir. Örneğin, birçok anne adayı gibi, hormonal değişiklikler cildinizi etkileyebilirken, “Gebelikte cilt bakımı nasıl yapılır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. 

Gebelik sırasında cilt sorunları yaşama olasılığını azaltmak ve bebeğinizin sağlıklı gelişimini tehlikeye atmadan cildinizi korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Gebelik sırasında cilt bakımı ipuçlarına geçmeden önce, bu dönemde yaşayabileceğiniz cilt sorunlarına kısaca bir göz atalım. 

Gebelikte Yaşanan Cilt Problemleri 

Her gebelik kendine özgü bir gelişme gösterir. Cilt özelliklerine ve hormonal değişikliklere bağlı olarak gebelik döneminde ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz veya aşağıdaki sorunlardan birini yaşayabilirsiniz: 

  • Kilo aldıkça cilt dokusunun nasıl gerilmesinden dolayı olarak beyaz çizgiler veya çatlaklar görünebilir. Karın veya göğüste yaygın gebelik çatlaklarını önlemek için bol su içmek ve zeytinyağı, badem, fındık ve tahıllar dahil olmak üzere E vitamini açısından zengin sağlıklı bir diyet uygulamak önemlidir. 
  • Gebelikte artan yağ oranına bağlı olarak var olan sivilceler artabilir ya da yeni sivilceler çıkabilir. Cildi doğal bir yüz temizleyicisi ile yıkayarak yağlılık önlenebilir. 
  • Hormonal değişiklikler artan pigmentasyona neden olabilir. Sonuç olarak, gebelik maskesi adı verilen cilt renginde değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Genellikle gebelikten sonra kaybolan melazma adı verilen bu durum için bazen bir dermatolog ile iletişime geçmek gerekebilir. Bunun olma olasılığını azaltmak için gebelik sırasında güneş kremi kullanabilirsiniz. 

Gebelikte Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Gebelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? 

Gebelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt tipinize göre seçeceğiniz makyaj temizleyici, yağ temizleyici ve eksfoliyatör ile cildinizi temizlemeyi bir rutin haline getirin. Cilt temizliğinin amacı; cilt yüzeyinde biriken toz, kir, kozmetik kalıntılar, sebum ve ölü hücreleri temizler, cildin oksijen işimini arttırır, cildi dış etkenlerden korur. Cildinizi düzenli olarak temizleyerek parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Cildi temizledikten sonra cilde ihtiyacı olan nemi sağlamak çok önemlidir. Nemlendiriciler cildin su ihtiyacını karşılayarak cildi yumuşatır ve nem seviyelerini dengeler. Nemsiz ciltte kuruluk, kırışıklıklar ve yaşlanma belirtileri görülür. Temizlenmiş cildinize uyguladığınız nemlendiriciler cildinizi rahatlatır ve güçlendirir. 

Gebelik sonrası cilt lekelerinin oluşması ve artması da sık görülen bir diğer sorundur. Özellikle gebelik döneminde hormonal değişikliklere bağlı olarak güneşe maruz kalırsanız cildinizde lekeler oluşabilir. Bu yüzden kışın bile güneş kremini ihmal etmeyin. 

Karın, kalça ve uylukları nemli tutmak çatlakları önlemek için çok önemlidir. Burada cildinize uygun bir vücut losyonu seçebilir veya bebek yağı, hindistancevizi yağı, badem yağı ve kakao yağı gibi doğal yağlara bir şans verebilirsiniz. Doğal bir yağ veya alerjiniz olmadığından emin olduğunuz bir ürünü seçtikten sonra, günde en az 2 kez masaj yaparak çatlakların oluşabileceği bölgelere hafifçe uygulayın. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.