kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
ALTIN
2.475,07
BIST
9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İsilik Oluşumunun Sebepleri Nelerdir? İsilik Nasıl Geçer?

İsilik Oluşumunun Sebepleri Nelerdir? İsilik Nasıl Geçer?
11.08.2021 08:00 | Son Güncellenme: 11.08.2021 23:54
1.265
A+
A-

İsilik, sıcak havaların artması ile birlikte her yaştan bireylerde görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Çoğunlukla sıcaklık ve nem oranının yüksek olduğu yaz aylarında yaygın olarak görülen isilik, yenidoğan bebeklerde ve çocuklarda daha çok görülüyor. Göğüs, sırt, karın, boyun, bacak ve kollarda oluşan isilik vücudun boğumlu ve kıvrımlı yerlerinde daha çok görülür. İsilik neden oluşur? isilik nasıl geçer? gibi merak edilen soruları sizler için cevapladık.

İsilik Neden Oluşur?

Sağlıklı insan metabolizmasının işleyişinde vücuttaki fazla ısı, ter bezlerinden salgılanan terin kanallardan dışarı atılmasıyla vücuttan uzaklaştırılır. Çok fazla terleme, ter bezlerinin bir neden dolayı tıkanması ve ter bezlerinde kistlerin oluşması gibi farklı nedenlerden dolayı tıkanıklıklar oluştuğu zaman ter dışarı atılmaz.

Bu sebeple deri altında birikmiş olan ter, su kabarcıkları ve kızarıklıklar gibi lezyonlar oluşturur. Çoğunlukla bebeklerde görülen isilikler, bebeğin çok kalın giydirilmesi neticesinde oluşabilir. Yetişkinlerde ise çok kilolu olmak, fazla spor yapmak, ağır işlerde çalışmak ya da yalnızca sıcak ve nemli havalardan kaynaklı olarak isilik oluşabilir. Bazen de hem bebeklerde hem de yetişkinlerde ateşli hastalıklar geçirmek, dar ya da sentetik yapılı kıyafetler giymek ve uzun süre yatağa bağlı kalma gibi durumlarda da isilik oluşabilir.

İsilik Nasıl Tedavi Edilir?

İsilik Oluşumunun Sebepleri Nelerdir? İsilik Nasıl Geçer?

İsilik Oluşumunun Sebepleri Nelerdir? İsilik Nasıl Geçer?

Yetişkinlerde görülmesinin yanında bebeklerde de çok fazla görülen isilik, özellikle ebeveynler tarafından isilik nasıl geçer? isilik nasıl tedavi edilir? gibi soruların cevapları oldukça merak ediliyor. Yaz mevsimlerinde dermatologların çok fazla karşılaştığı “İsiliğe neler iyi gelir?” sorusunun yanıtı; kişisel hijyene dikkat etmektir. Ilık duş almak, soğuk kompres uygulamak, sıcak mekanlarda çok kalmamak, vücudu serin tutmak, terletmeyen pamuklu kıyafetler giymek ve terli kıyafetleri hemen değiştirmek isiliğin 4-5 günde yok olmasını sağlayacaktır. Duş alırken kese ve lif gibi cildi tahriş edecek ürünler kullanılmamalıdır. Buna ek olarak duş aldıktan sonra vücut güzelce kurutulmalıdır. Temiz denize girmek, ter bezlerini ve cilt gözeneklerini açık tuttuğu için isiliğin yok olmasına iyi gelecektir. Doktorunuzun tavsiye etmiş olduğu vücudu serinleten ve nem seviyesini koruyan kremler yine isiliğin yok olmasına yardımcı olacaktır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.