Selülit, cildin yüzeyinde tümsekli, çukurlu ve portakal kabuğuna benzeyen bir görünüme sebep olan bir cilt problemidir. Çoğunlukla uyluk, kalça ve karın bölgesinde görülür. Selülit, çoğunlukla kadınlarda görülür. Cildin epidermis ve dermis ismi verilen üst katmanlarının altında yoğun miktarda yağ hücresi toplanır. Küçük bağ dokusu bantları, bu yağ hücrelerinin arasında diklemesine olarak uzanır. Cildin üst katmanlarını vücudun derin dokularına bağlar. Bu bantlar, normal büyüklükteki yağ hücreleri için yeterli boş alan olduğunda bölmeler veya mini cepler oluşturur. Ancak yağ hücreleri şiştiğinde bu bantlar yağ dokusunu file gibi sıkıştırarak belirgin selülit oluşumuna sebebiyet verir. Hemen hemen her kadının merak ettiği selülit nasıl geçer? sorusunun cevabını sizler için yazımızda derledik.
Selülitin Nedenleri Nedir?
Selülit Nasıl Geçer?
- Aşırı kilo
- Sürekli kilo alıp verme
- Gebelik
- Yaşın ilerlemesinden dolayı cildin esnekliğini kaybetmesi
- Sağlıksız yaşam tarzı
- Hareketsiz yaşam tarzı
- Vücutta biriken toksinler
- Dengesiz beslenme alışkanlıkları
- Kullanılan bazı ilaçlar
- Östrojen hormonunun gereğinden fazla salgılanması
- Genetik faktörler
Selülit Nasıl Geçer? Tedavisi Var mı?
Selülit Nasıl Geçer?
Selülitin tedavi seçenekleri oldukça fazladır. Fakat vücutta birikmiş yağ dokusunun sebebiyet verdiği selülitten kurtulmak için hayat tarzının değişmesi gerekir. Spor ve diyet ilk seçenekler olmalıdır. Yine de spor ve diyet etkili olmadıysa, deforme olan yağ dokusuna odaklanan cihazlarla ve cerrahi operasyon gerektiren seçenekler düşünülebilir. Kan dolaşımını hızlandırıp yağ dokusunu azaltan masaj yapma mantığıyla çalışan cihazlar selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
- Ozon Terapisi: Yağ dokusunu oksijenle temizleyerek, yağların yakılmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Selülitli bölgelere uygulanır. Buhar banyosunun yardımıyla oksijen alt tabakalara kadar ulaşır ve bu durum kan dolaşımını hızlandırır.
- Akupunktur: vücudun farklı kilit noktalarına iğneler yardımı ile ulaşılır. Su ve yağ hücrelerini harekete geçirerek yok eder.
- Ultrason: Derinin altına inerek yağ hücrelerini parçalamaya yarayan bir tedavi yöntemidir. Sadece selülitlerde değil küçük yağların tedavisinde de etkilidir.
- Lipoelektro: Bu yöntemde çok ince ve uzun iğneler kullanılarak, selülitli bölgelerdeki yağlar elektro yardımıyla parçalanarak giderilir.
- Lazer Tedavisi: Selülit olan bölgelerin üzerine uygulanan lazer, kan dolaşımını hızlandıracaktır. Böylece hareketsiz olan bölgeler tekrar harekete geçer. Yağ dokusundaki fazla yağ lazerle sıvı hale gelir ve yağ hücrelerinin sağlıklı forma dönmesi sağlanır.