kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C

Yorgunlukla Savaşmak ve Enerjiyi Arttırmak için 7 Alışkanlık

Yorgunlukla Savaşmak ve Enerjiyi Arttırmak için 7 Alışkanlık
30.09.2021 12:00 | Son Güncellenme: 29.09.2021 21:11
1.915
A+
A-

Tüm gün ayakta kalmak, düzensiz uyku ve yetersiz beslenme, kronik yorgunluğun en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Bunun dışında aşırı stres ve kaygı da mental açıdan yorgun hissedilmesine neden olmaktadır. Günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek yorgunlukla mücadele edebilir ve enerjimizi doğal yollardan arttırabiliriz. Yorgunlukla savaşmak ve enerjiyi arttırmak için 7 alışkanlık yazımız ile neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Daha Enerjik Kalmak İçin Edinmeniz Gereken Alışkanlıklar

Yorgunlukla Savaşmak ve Enerjiyi Arttırmak için 7 Alışkanlık

Yorgunlukla Savaşmak ve Enerjiyi Arttırmak için 7 Alışkanlık

Bu alışkanlıkları edinmeniz, gün boyu enerjinizi korumanıza yardımcı olabilir.

Sabahları Erken Kalkmak

Uyku düzeni, hayatımızı tüm yönüyle etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yataktan kalkmak ve hayata karışmak, enerji arttıran alışkanlıkların başında geliyor. Bunun dışında beslenme uzmanlarına ve hekimlere göre, gece uykusu almak da en az, sabahları erken kalkmak kadar kritik bir öneme sahip. Özellikle 23.00 ve 03.00 saatleri arasında uykuda olmak, organların daha hızlı bir şekilde dinlenmesini ve daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

Spor ve Egzersiz Yapmak

Yaparken yorulsak da, spor ve egzersiz,  uzun vadede enerji veren alışkanlıklardır. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayan egzersiz hareketler, yorgunluğun çok daha az hissedilmesinde etkili oluyor.

Bitkisel Ağırlıklı Beslenmek

Tıpkı uyku gibi beslenme alışkanlıklarını değiştirmek de kişilerin çok daha zinde hissetmesini sağlar. Şeker ve yağ oranı yüksek gıdalar, zor sindirilir. Bu da vücudun çok çabuk yorulmasına neden olur. Bitkisel ağırlıklı besinlerin ise hazmı kolaydır. Bu gıdalar tamamen organik olduğu için enerji verir.

Meditasyon

Meditasyon, stresi azaltır ve kaygı gidericidir. Gün içerisinde kişiyi hem mental hem de fiziksel olarak yoran ayrıntılardan uzaklaşmasını sağlar. Özellikle zihnen yorulan kişilerin haftada en az 2 gün meditasyon yapmaları tavsiye ediliyor.

Masaj

Masajlar, yapılış nedenlerine ve sürelerine göre birçok türe ayrılır. Bazı masaj türleri kas ağrılarına ve strese iyi gelirken, bazıları da enerji verici ve dinlendiricidir. Özellikle aromaterapi masajında kullanılan bitki özlü yağlar, çok daha enerjik ve zinde hissetmemizi sağlar.

Yürüyüş Yapmak

Haftada 4 ya da 5 gün, hafif tempoda yürüyüş yapmak, hücrelerin yenilenmesini sağlar.  Genel egzersizlerin yanında düzenli yürümenin vücut sağlığı üzerindeki etkileri farklı olup, besinlerden alınan enerji oranını artırmaktadır.

Uyku Konforu

Vücudumuz gün içinde harcadığı enerjinin büyük bir kısmını uykudayken depolar. Bu nedenle uyunan yerin az ışık almasına ve gürültülü olmamasına özen gösterilmelidir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.